Van Veld tot eetbare wildernis

Avonturen op maat

Wil je graag een groepsactiviteit organiseren in de Veldernis?


We maken graag een avontuur op maat die rekening houdt met jouw wensen:


School vanaf 200€ in mei en juni

  • Uitstap

    We nemen de kinderen/jongeren met een kampvuurverhaal mee op pad om er met z'n allen een memorabel Veldernis avontuur van te maken. Op maat van de leeftijd spreken we het verloop van de dag af met enkele leuke bushcraft en permacultuur activiteiten zo kunnen ze ondermeer veilig vuur maken, leem(kacheltjes) bouwen, blote voetenpad, koken met wilde voedselbosplanten, met mes snijden in hout... (zie ook ons aanbod ter inspiratie)

    In ons speelbos aanpalend aan het voedselbos, kunnen de kinderen naar hartenlust ravotten, kampen bouwen, met modder en water spelen...

  • Veldkeuken

    Voor scholen in de Brugse regio kunnen we langskomen met de Veldkeuken. We zetten onze ronde shelter op in de schoolomgeving om er samen met de klas te bushcraften. We koken met wilde planten die we ter plaatse vinden of brengen eetbare wilde planten mee uit het voedselbos.

Teambuilding

Laat je collega's kennismaken met de basisiprincipes van een voedselbos. Combineer dit eventueel met een lunch. De tuin en ronde shelter kan gebruikt worden voor spelletjes, brainstorms, speciale vergaderingen...

Willen jullie liever de handen wat meer uit de mouwen? Overweeg dan een workshop uit ons aanbod. Bouw samen met ons een avontuur op maat. 

500€ per dag per groep

per groep maximaal 20 personen

mogelijk in het najaar en voorjaar


Feest


Met familie of vrienden kan je uiteraard ook van ons aanbod genieten.


Vanaf 250€ kan je ons voedselbos en speelbos overdag gebruiken om een feest te organiseren. 


Op vraag bereiden we dessert of maaltijd, dit kan voor en ook door de gasten gebeuren als workshop.

We koken op houtvuur, efficiënt gestookte kacheltjes, eventueel ook zonnekoker of lemen pizzaoven. Hierbij gebruiken we graag wat ingrediënten uit het voedselbos en de moestuin.


Op vraag kunnen wij ook tenten voorzien, tafels, zitplaatsen, servies en bestek, koelkast...


Bij een groeifeest, lentefeest of communie staan wij open om een overgangsritueel vb. met een vuurworkshop te ondersteunen.